Melhus VGS > Aktiviteter > Arkivet > Begivenheter i skoleåret 20... > Besøk av kronprinsen

Besøk av kronprinsen

Kronprins Håkon i følge med fylkesordfører Tore Sandvik og ordfører i Melhus kommune Erling Bøhle.

I midten av desember fikk skolen storfint besøk.

Kronprins Haakon hadde hele høsten reist rundt og snakket med skoleungdom om fattigdomsbekjempelse og FNs tusenårsmål, og på formiddagen den 13. desember kom turen til Melhus videregående skole.

Det var en forventningsfull forsamling av elever og ansatte som benket seg i Melhushallen for å møte Kronprinsen.

Foredraget het ”Å gjøre en forskjell”, og Kronprinsen fortalte om sine egne reiser bl. annet i Sierra Leone og Sør-Afrika, der han hadde besøkt prosjekter hvor befolkningen selv hadde deltatt i initiativet for å bekjempe fattigdommen. Kronprinsen sa det var viktig at lokalbefolkningen selv var med på å utforme prosjektene sammen med de vestlige landene.

Etter foredraget fikk to engasjerte elever ved skolen, Nora Børø og Lars Magus Utne, fortelle Kronprinsen om skolens ulike internasjonale prosjekter og spesielt om skolens engasjement ved Timbila High School i Taveta i Kenya. Haakon fikk også informasjon om at Melhus videregående skole og Melhus kommune samarbeidet godt om flere av de internasjonale prosjektene.

Kronprins Haakon sa etterpå at han var imponert over det engasjementet skolen viste.
- Det var spennede å høre hva dere har fått ut av prosjektene deres i utlandet, sa han

Til slutt under samlingen i Melhushallen fikk elevene mulighet til å stille spørsmål, og Kronprinsen fikk bl. annet ett om hvordan han og hans familie kunne være med på å skape en mer rettferdig verden. Kronprinsen svarte flott på alle spørsmål og elevene var fornøyde.

Deretter var møtet i Melhushallen over, og Kronprinsen med følge beveget seg oppover til hovedbygget, der de på veien tok seg tid til å hilse på ungdommer både fra barnehager, Gimse skole og Gimse Ungdomsskole som hadde ventet lenge.

Det var 17.mai stemning langs spaserruta til kronprinsen. Både barn fra barnehager og barneskole var møtt fram for å ta imot kronprinsen.

Nå var det tid for lunsj, der alt ansvar var lagt til kokkeklassen ved skolen. Til stede var, foruten Kronprinsen, representanter for de ansatte ved skolen, elevrepresentanter, Melhus kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Fylkesmannen.

Lunsjen gikk i en uformell tone og Kronprinsen tok seg god tid til å snakke med elevene som var til stede.

Og kokkeklassen? De løste sitt oppdrag til alles tilfredshet og fikk skryt av alle for nydelig mat.

Da var 3 timer gått, og kronprins Haakon måte si takk for seg og for en interessant formiddag før han måtte reise videre til Levanger videregående skole.

Kronprins Håkon på vei inn i Melhushallen sammen med rektor Helge Bjørn Bæverfjord. I bakgrunnen stoffer fra Kenya, jfr. et av skolens internasjonaliseringsprosjekter.

Og vi satt tilbake med et hyggelig minne!