Melhus VGS > Fagtilbud > Studiespesialisering > Elever > Realfagsutfordringer på Talentsenteret

Realfagsutfordringer på Talentsenteret

Kristoffer Leraand i 1STB har dette halvåret vært en av 15 elever fra ungdomsskolen og vg1 i Trondheimsområdet som har fått delta på Talentsenteret på Vitensenteret i Trondheim. Målsetningen med denne satsningen er å gi elever som presterer på høyt faglig nivå i realfag ekstra praktiske og teoretiske utfordringer som de ikke nødvendigvis får i den vanlige skolehverdagen.

For å få delta på dette måtte Kristoffer skrive et motivasjonsbrev – som var utslagsgivende for utvelgelsen, og der krevdes også et anbefalingsbrev fra en lærer. I det praktiske prosjektet, kunne elevene velge tre tema å jobbe med: Verdensrommet, programmering og fornybar energi.

Opplegget var organisert i samlinger på ettermiddagstid hver måned, der elevene i tillegg til å jobbe med praktiske prosjekt, også fikk foredrag om ulike naturvitenskapelige emner. De var også på besøk på Kavlisenteret, Ciris (romforskningssenter) og Escape Room. Kristoffer har funnet dette svært moro, da det har vært inspirerende å møte andre som deler interessen for slike emner, og kunne få jobbe med slike ting. Relevant er det også, da han har tenkt å studere fysikk på universitetet senere; kanskje astrofysikk.

Lørdag 20. mai åpnet utstillingen knyttet til prosjektene de har jobbet med i programmet. Kristoffers gruppe hadde valgt «Verdensrommet», og de hadde bygget en modell som skulle forklare et element fra relativitetsteorien om muligheten til å manipulere vår forståelse av tid med tyngdekraft og hastighet. I forbindelse med utstillingsåpningen fikk deltakerne diplom.