Melhus VGS > Fagtilbud > Studiespesialisering (gammel) > Vg 2 Studiespesialisering

Vg 2 Studiespesialisering

Melhus videregående skole

FAGVALG

Studiespesialisering

Fagvalg – elevenes mulighet til faglig fordypning

På studiespesialisering skal elevene velge faglig fordypning gjennom å velge programfag. Programfagene er delt inn i to programområder:

• Realfag
  • Språk, samfunnsfag og økonomi

Ett programfag har 5 undervisningstimer pr. uke. Elevene må velge minst 3 programfag både på vg2 og vg3 (se tabellen under).

Trinn

Fellesfag

Programfag

Vg2

15 timer1

15 timer

Vg3

15 timer2

15 timer

1. Dersom en elev velger 5t matematikk programfag, faller 3-timerskurset matematikk 2P bort. Eleven må da velge ett ekstra programfag på minimum 3t (totalt 4 programfag) for å få nok timer.
  2. Dersom en elev ikke har hatt 3 år med samme fremmedspråk (fordypning engelsk regnes ikke) på ungdomsskolen, må eleven ha 5 timer fremmedspråk også på vg3. Eleven skal da bare velge 10 timer programfag på vg3 (to fag).

Programfag og krav

For å få godkjent vitnemål må eleven ha fordypning i minst 2 programfag innen valgt programområde. Det tredje (og eventuelt fjerde) programfaget kan velges fritt enten fra valgt programområde eller fra det andre programområdet. Det er også mulig å velge topp- eller breddeidrett fra utdanningsprogram for Idrettsfag som valgfritt programfag.

Godkjent fordypning

2) Politikk og menneskerettigheter*

Økonomi og ledelse

Fremmedspråk III fordypning

Fag som står på samme linje gir godkjent fordypning.

Bare ett av fagene merket med 1) eller 2) vil komme i gang.

Fag som er merket med * er fag som man kan velge på vg3 til tross for at man ikke har hatt faget på vg2.

Fagvalg

Det er ikke sikkert at alle fag blir startet opp. Normalt kreves det at minst 10 elever ønsker et tilbud før det kan igangsettes.