Melhus VGS > Om oss > Skoleutvikling > Internasjonalisering > Timbila High School > Skoleutveksling 2008

Skoleutveksling 2008

I 2008 er det duket for utvekslingsbesøk mellom vennskapsskolene Melhus Videregående Skole og Timbila High School i Kenya igjen. Det er to år siden sist, og begge skoler har vært opptatt av å planlegge besøkene og et felles prosjekt. Planen var at seks elever og to lærere fra Melhus skulle besøke Timbila i februar, og så skulle seks elever og to lærere fra Timbila komme på gjenvisitt til Melhus i april.

Delegasjonen fra Melhus så ivrig fram mot avreise til Timbila i februar, men på grunn av urolighetene og problemene som oppsto i forbindelse med valget i Kenya i romjula, måtte planene endres, og vi satser nå på avreise til Kenya til høsten.

Fellesprosjektet i år går ut på at elever fra Timbila har utarbeidet spørsmål knyttet til natur, miljø, sosiale forhold, og familieforhold i Norge, og elever fra Melhus har gjort det samme om Kenya. Spørsmålene skal besvares av  flere klasser, og ideen er å sammenlikne forhold i Norge og Kenya, og på den måten oppnå økt kunnskap om hverandres land. Fellesprosjektet vil bli gjennomgått og behandlet i naturfag, engelsk og samfunnsfag i 1ST-klassene, og resultatene av arbeidet vil bli sammenfattet i en rapport.

Årets deltakere fra Melhus er Nora Børø, Hege Estenstad Haugen, Marit Huseby, Frida Konstad, Kristina Nygaard, Frida Rekstad og lærerne Merete Wishman og Solveig Brandal.

Frida R, Nora, Kristina, Frida K, Marit, Hege

Frida K, Nora, Kristina, Frida, Marit, Hege

De som deltar fra Timbila er Peter Aseri, Awadh Balola, Christopher Mwenda, Daniel Sakimba, Stephen Kiio, Mathew Rowili, og lærer Patience Mwawana og rektor Soverini Tole.

Stephen, Ahwad, Daniel, Mathew, Peter, ChristopherStephen, Ahwad, Daniel, Mathew, Peter, Christopher