Melhus VGS > Om oss > Skoleutvikling > Jentene velger utradisjonelt

Jentene velger utradisjonelt

På Melhus har jenter som velger studieretninger som før var dominert av gutter, organisert seg.

JEnter

Disse jentene har valgt utradisjonelle yrkersfag på Melhus. De går på Elektro, TiP, og Bygg og anleggsfag. Et par av jentene som skulle vært med på bildene mangler fordi de var på utplassering da bildene ble tatt.

I samarbeid med Sør Trøndelag Fylkeskommune har vi startet et pilotprosjekt før å øke andelen jenter som starter på, og gjennomfører, utradisjonelle yrkesfag. Vi på Melhus videregående skole samler disse jentene ca. seks ganger i løpet skoleåret, og de har i dette skoleåret laget motiv til genserne de har på seg på bildene.

Noen av jentene har vært med rundt på ungdomsskolene for å fortelle elevene der om yrkesvalget sitt. Dette synes jentene det har vært moro å være med på. Vi håper dette resulterer i at flere jenter velger utradisjonelt!